A petrezselyem méregtelenítő hatásai valamint C-vitamin tartalma

A konyhádban ott lapul egy igazi kincs, amelyet talán eddig csak díszítésként használtál az ételeiden. A petrezselyem azonban sokkal több, mint egy egyszerű fűszernövény – ez a kis zöld csoda valóságos gyógyító erővel bír, amely képes átformálni az egészségedet és a közérzetedet. A természet zöld gyógyítója Amikor reggel felkelsz és a konyhába mész, valószínűleg nem…

Részletek

Mennyi chia magot lehet enni egy nap?

A chia mag az egyik legkiemelkedőbb szuperélelmiszer, amely az utóbbi években hatalmas népszerűségre tett szert az egészségtudatos táplálkozásban. Ez a parányi, de rendkívül tápanyagdús mag ősi eredetű, hiszen már az aztékok és a maják is alapvető táplálékként használták. Ma már tudjuk, hogy jogosan: a chia mag gazdag omega-3 zsírsavakban, rostokban, fehérjében és számos ásványi anyagban….

Részletek

A paprika C-vitamin tartalma: Vajon miért jobb, mint a narancs?

Amikor C-vitaminról hallasz, valószínűleg azonnal a narancs jut eszedbe. Ez természetes reakció, hiszen évtizedek óta ezt a citrusfélét tartják a C-vitamin királynőjének. De mi lenne, ha elmondanám, hogy van egy zöldség, amely messze túlszárnyalja a narancs C-vitamin tartalmát? A paprika, ez a színes, ropogós zöldség, amely konyhád polcán várakozik, valójában egy igazi C-vitamin bomba. A…

Részletek

Mi kell a Gyrosba?

A gyros elkészítése egy művészet, amelyhez nem csak szakértelem kell, hanem a megfelelő alapanyagok ismerete is. Minden egyes komponens fontos szerepet játszik abban, hogy a végeredmény valóban autentikus és ízletes legyen. Akár otthon szeretnéd elkészíteni, akár csak kíváncsi vagy, hogy mi kerül a tányérodra, érdemes megismerni ezeket az alapvető elemeket. A hús: a gyros szíve…

Részletek

Miért a kókuszgolyó és a Linzer a karácsonyi menű sztárja?

A karácsonyi sütemények között két igazi klasszikus uralkodik a magyar konyhákban: a kókuszgolyó és a Linzer. Ezek a finomságok évtizedek óta töltik be azt a különleges szerepet, hogy egyszerre hordozzák magukban a hagyományt, a praktikusságot és azt a felejthetetlen ízélményt, ami nélkül nem lehet teljes a karácsonyi ünnep. Míg a modern cukrászat számtalan újítást kínál,…

Részletek

Honnan tudom, hogy koffeinfüggő vagyok?

A reggeli kávé illata, ami átjárja a konyhát, az energiaital halk sziszegése a kinyitáskor, vagy éppen a délutáni tea forró gőze – mindannyian ismerjük ezeket a pillanatokat. De vajon mikor válik a koffein iránti vágyunk egészségtelen függőséggé? Sokan észre sem vesszük, hogy napi rutinunk központi eleme lassan irányítani kezdi az életünket. A koffeinfüggőség nem olyan…

Részletek

Mennyi eper kell 1 liter pálinkához?

Az eperpálinka készítése Képzeld el, ahogy a nyári nap sugarai átsütnek a lombkoronán, miközben te egy hűs eperpálinkát kortyolgatsz a teraszodon. Az ízek kavalkádja, amely szétárad a szádban, nem más, mint a gondosan válogatott, érett eprek esszenciája, amelyet a pálinkafőzés ősi tudománya alakított át erre a csodálatos nedűvé. De vajon gondoltál-e már arra, mennyi eper…

Részletek
Gasztro Magazin
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.