Menü
Rövid URL

Zöldspárga zöld teamártással, kagylóval

Lebec asperge
(Asperge verte jus de thé vert matcha et palourde)

Hozzávalók

  • 2 dl szárnyas alaplé
  • 1 ek „matcha” teapor
  • 10 cl mogyoróolaj
  • 10 cl fehérborecet
  • 40 gr vaj

A hozzávalókat vegyítjük, tíz percig gyöngyöző forrással, gyakori kevergetés mellett sűrítjük. Sózzuk, borsozzuk, turmixban vagy botmixerrel habos-homogénre keverjük.

Zöld spárga

  • 20 db zöld spárga

A spárgák alsó, kemény végét levágjuk, sós vízben 4-5 percig főzzük, jeges vízben lehűtjük.

Kagyló

  • 600 gr szívkagyló vagy vénuszkagyló

A kagylót serpenyőben, egy rétegben készítjük, folyadék nélkül (ha kell, több serpenyőt használunk). Közepes lángra tesszük, lefedjük, addig rázogatjuk, míg a kagylók ki nem nyílnak (3-4 perc). A kagyló által kieresztett levet félretesszük, s tálaláskor két evőkanálnyit adunk belőle a mártáshoz.

Tálalás
Mélytányérban adjuk: mártással leöntjük a spárgát, kagylót teszünk mellé.