Menü
Rövid URL

Zöldbab fokhagymával és szezámmal

Bab szezamos img 8823

Hozzávalók

  • 1 ek szezámolaj (vagy amerikai mogyoróból készült olaj)
  • 2 salotta, finomra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma, vékony szeletre vágva
  • 5-600 g friss zöldbab, megtisztítva
  • 1/4 cup rizsbor (shao hszing, vagy szaké, vagy mirin)
  • 1 ek osztrigaszósz (esetleges)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/2 kk friss gyömbér, finomra vágva
  • paprikapehely
  • enyhén (lassan) pirított friss szezámmag
Bab szezam hozzavalok img 8807
Szezámolaj, szójaszósz, paprikapehely, fokhagyma, gyömbér, szezámmag

Vastag falú serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a megtisztított babot, 2 perc múltán a salottát, végül a fokhagymát és a gyömbért.

Bab vokban img 7881

Kevergetés mellett pirítjuk, majd mikor kis színt kapott, felöntjük a rizsborral és a szószokkal, összekeverjük. Dobva rázva készítjük további 2-3 percig. Amikor a bab kívánatosra puhult, szükség esetén még sózzuk (ez attól függ, milyen szója- és osztrigaszószt használunk).

Frissen tálaljuk, pirított szezámaggal meghintve.

Bab szezam img 8843