Menü
Rövid URL

Zöld spárga kapribogyós vajkrémmel

Z%c3%b6ldsp%c3%a1rga hozz%c3%a1val%c3%b3k img 7236
Petrezselyem, újhagyma, kapribogyó, kakukkfű, olívaolaj és vaj, alaplé
  • 20 db zöld spárga (4 főre)
  • 2 ek olívaolaj
  • só, fekete bors
  • 40 g vaj
  • 200 ml szárnyasalaplé, harmadára sűrítve
  • 1 ek kapribogyó (minél kisebb), esetleg sóban eltett
  • adagonként 1 újhagyma, szeletelve
  • petrezselyem, durvára vágva
  • friss, nem túl erős kakukkfű

A klasszikus polgári konyhán a zöldspárga pikkelyeit egyenként leszedik kis késpengével. Nem vágjuk, hanem „lefordítjuk” a helyéről, vagyis nem sértjük meg a spárgát magát.

Sp%c3%a1rga h%c3%a1moz%c3%a1s img 5997
Pikkelyek eltávolítása

Serpenyőben vajat habzásig hevítünk, olívaolajat adunk hozzá, hozzáadjuk a spárgát. Sózzuk-borsozzuk. A spárgafejek kapjanak kevesebb hőt: álljanak a serpenyő szélénél, egy irányban, így forgatjuk fél percig.

Z%c3%b6ldsp%c3%a1rga vajon img 7237

Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, a maradék vajat, a sűrített alaplevet.

Z%c3%b6ldsp%c3%a1rga fel%c3%b6nt%c3%a9s img 7246

További fél percig pároljuk, miközben a lé sűrűsödik. Meghintjük a szeletre vágott újhagymával, petrezselyemmel, kakukkfűvel (esetleg mentával is). A kevéske krémes-vajas-kapris mártással tálaljuk.

Z%c3%b6ldsp%c3%a1rga petrezselyem img 7247

Az erősen besűrűsödött krémes-vajas-kapris mártással tálaljuk.

Z%c3%b6ldsp%c3%a1rga t%c3%a1lalva img 7245