Menü
Rövid URL

Uborkasaláta

Brassoi uborka img 9445
Japán szusimester uborkát vág yanagi-késsel

Hozzávalók

  • kis méretű kígyóuborka (vagy salátauborka)
  • só, cukor, ecet
  • kevés fokhagyma
Uborkak img 4360
Uborkák

Az uborkát megmossuk, krumplihámozóval meghámozzuk. Vékonyra állított mandolinnal (vagy más gyaluval) vékony szeletre vágjuk.

A szeletelt uborkát enyhén besózzuk és állni hagyjuk. Amikor már levet eresztett, kinyomkodjuk, ellenőrizzük a sósságát.

Brassoi uborkaresezeles img 9437

Elkészítjük az öntetet: kevés vizet forralunk, hozzáadunk sót, cukrot és ecetet. Nagyon finomra vágott fokhagymát is keverünk bele. Amikor kihűlt, leszűrjük, és ráöntjük a szeletelt uborkára.

Megjegyzés: A héját vékony csíkra vágva szintén felhasználhatjuk salátának, ez esetben az uborkát spagettire vágjuk. Ha nem túl vastag a héja, ízlés szerint hámozatlanul is készíthetjük az uborkasalátát.

Img 5660 uborkasalata