Túrógombóc
Édességek

Túrógombóc

A túrót, a búzadarával és a tojással összekeverem. Van aki tesz hozzá lisztet is. Ezt a változatot azoknak javaslom, akik a keményebb gombócokat szeretik, mi a lágyabbakat, ezért nem lisztezünk. Hagyom 30 percet állni a hűtőben az összekevert elegyet. Majd mikor kivettem a hűtőből masszát, 3-4 cm átmérőjű gombócokat készítünk belőle. A gombócokat forró vízben megfőzzük. A vízbe teszünk egy kis olajat és egy kis sót. Amikor a gombócok feljönnek a víz felszínére, olajban (vagy zsírban) pirított zsemlemorzsába forgatjuk őket.

Egy kis edénybe összekeverem a tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Tálalásnál tetszés szerint meglocsoljuk a tejfölös öntettel a gombócokat.

Hozzávalók

1 kg túró (zsíros, darabos)
kevés (2-3 evőkanál) búzadara
1 tojás

tejföl
porcukor
vaníliás cukor
Zsemlemorzsa
1 ek olaj