Menü
Rövid URL

Tejfölös uborkasaláta pisztrángkaviárral

Ubi kaviar 9267

Hozzávalók

  • kisebb kígyóuborkák avagy fürtös uborkák
  • 3 ek tejföl
  • késhegynyi dijoni mustár
  • néhány szál kapor
  • pisztrángkaviár

Az uborkát hosszú pengéjű, éles késsel (vagy tökgyaluval) vékony csíkokra (“spagettire”) vágjuk. Keverőtálban enyhén sózzuk, majd szűrőre tesszük, hagyjuk lecsöpögni. Ez eltarthat akár 1-2 óráig is. Ezután lemossuk, leitatjuk.

A tejfölt keverőtálban összekeverjük a mustárral, majd az uborkával (ne ússzon a tejfölben, csupán vékony bevonat keletkezzen rajta).

Tálalás
A tányérba spagettiuborkából ágyat készítünk, erre osztjuk el a kaviárt, néhány szál kaporlevéllel és vajon barnára pirított kenyérkockával.

Megjegyzés
Adhatunk kevés majonézt is a tejfölhöz. És lehet vékony szeletre vágott hónapos retekkel is kombinálni.

Üdítő nyári előétel, jól előkészíthető, és szinte másodpercek alatt tálalható. Egyszerűségében mégis kifinomult.