Menü
Rövid URL

Tápiókapuding mangóval és karamellával

Puding mogyoroval gy%c3%bcm%c3%b6lccsel 2 img 7349

Hozzávalók

  • tápiókagyöngy
  • víz
  • pálmacukor
  • nagy csipet só
  • sötét karamellszósz
  • érett mangó
  • mogyoró, mandula, fenyőmag
Tapioka sz%c3%bcr%c5%91ben img 7280

Fejenként 25-30 gramm tápiókagyöngyöt legalább négyszeres mennyiségű, forrásban lévő vízbe (vagy tejbe) adunk, sóval, pálmacukorral ízesítjük.

6-7 percig főzzük, majd belekeverünk annyi karamellát, hogy mélyebb színt és ízt kapjon. Lefedve 10-15 percig állni hagyjuk, míg a gyöngyök áttetszővé nem válnak, majd leszűrjük, de nem teljesen. A leszűrt levet a tálaláshoz félretesszük.

Tapioka puding gy%c3%bcr%c3%bcben img 7289

Tálalás

A szűrőn fennmaradt tápiókát gyűrűbe formázva tesszük a tányérra. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni. Közben előkészítjük a kiegészítőket: cikkekre vágjuk az érett mangót, kissé megpirítjuk az olajos magvakat.

Mogyoro %c3%a9s gy%c3%bcm%c3%b6lcs img 7334

A tápiókapudingról levesszük a gyűrűformát, körbeöntjük a félretett főzőlével, rátesszük a gyümölcsöt, meghintük a magvakkal. Végül ráfolyatunk még kevés sötét karamellszószt.

Tapioka puding mogyoro img 7330