Menü
Rövid URL

Sirályhojsza céklával és csipkebogyóval

Jegmadar cekla h 00023136
Fotó: Hege Kirchberger Photography Red Bull Hangar-7

Szárnyas

A mellhúst tisztított vajjal vákuumozuk, 18 percre 52°C-os vízfürdőbe tesszük. Kicsomagoljuk, barnított vajon megforgatjuk.

Alaplé

Felteszünk egy klasszikus szárnyasalaplevet, hozzáadjuk a szárnyas erősen lepirított csontjait, leeső részeit. Nagyon kis lángon, alig gyöngyözve hagyjuk készülni.

Marinált csipkebogyó

  • 1 rész ecet
  • 1 rész cukor
  • 1 rész víz
  • szárított csipkebogyó

A marinád hozzávalóit felforraljuk, még forrón ráöntjük a szárított bogyóra, legalább egy hétig állni hagyjuk.

Cékla

  • 500 g só
  • 500 g liszt
  • 300 g víz
  • cékla

Só, liszt víz keverékéből tésztát készítünk, ebbe csomagoljuk a céklát. 2 órára sütőbe tesszük. A sótészta-burkolatot végül eltávolítjuk. A céklát meghámozzzuk, géppel egyenletes vékonyra szeleteljük, majd kerekre kiszaggatjuk.

Tálalás

Rozettaformában lerakjuk a szeletelt mellhúst, rozettaformában rárétegeljük a cáklakorongokat. Citromos kakukkfűvel hintjük meg, forró alaplevet kínálunk hozzá.

Jegmadar 3924

A recept eredetileg olyan vadmadárból készül, amely csak kevés helyen él, karaktere teljesen egyedi. A recept elkészíthető vadkacsából vagy akár gyöngytyúkból, fácánból is.