Menü
Rövid URL

Sertés carbonnade

Brux carbonnade

Hozzávalók

  • 800 g sertéslapocka, 2-4 cm-es kockákra vágva
  • 2 üveg Kriek
  • 200 g cseresznye kimagozva
  • 1 ek frissen reszelt gyömbér
  • 1 kisfejű vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 sárgarépa, 3 mm-es karikákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, héjában megroppantva
  • 1 ek liszt
  • 1 kk barnacukor
  • 1 ek vörösborecet
  • 30 g vaj, 30 g sertészsír
  • só, bors, fahéj, ¼ csillagánizs

Klasszikusan ez egy sörös-mustáros flamand marharagu, lapockából vagy lábszárból. Az alábbi recept kicsit más: sertésből készül, cseresznyével, gyömbérrel, Kriek sörrel (tölgyfahordóban meggyel érlelt lambic).

A húst közepes lángon a vajon megforgatjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répát, a fokhagymát, meghintjük a liszttel. Néhány percig együtt pároljuk, majd felöntjük a sörrel. Hozzáadjuk a cukrot, a gyömbért, csipetnyi fahéjat és a csillagánizst. Lefedve pároljuk kis lángon 60-90 percig. Kimagozzuk a cseresznyét.

A húst, ha megpuhult, kivesszük az edényből, a mártást leszűrjük, még 5 percig koncentráljuk. Visszatesszük a húst a mártásba, sózzuk, borsozzuk. Olajban sült krumplival tálaljuk.