Menü
Rövid URL

Saslikpácok

Tarja hagyma img 8805

Purista saslikpác

  • sertéstarja
  • vörösborecet
  • hagyma
  • bors
  • ásványvíz (vagy erősen szénsavas szóda)
  • babérlevél

A tál aljára finom karikára vágott hagymát terítünk ki egy rétegben. Rátesszük a húst, még egy réteg hagymát, babérlevelet, durvára tört fekete borsot.

Tarja ecet viz img 8809

Hozzáöntünk némi vörösborecetet és erősen szénsavas ásványvizet (vagy szódát). Éjszakán át hűtőszekrénybne állni hagyjuk. Ortodox pácolók ragaszkodnak a 3-4 naphoz. A világosabb húsoknál szódavíz helyett sokan használnak joghurtot.

Tarja ecet viz habzik img 8826

Pácolás után leszárítjuk és 3-5 cm-es kockára vágjuk a húst. Leggyakrabban már kockára vágva marinálják a sasliknakvalót. Jó megoldás azonban az is, ha a tarja természetes tagolódását követve daraboljuk és nyársaljuk a húst.

Litván céklás saslik

Litvan ceklas sam 4270
  • céklalé, enyhén sziruposra sűrítve
  • lime-lé
  • kevés barna cukor
  • kevés szójaszósz
  • babérlevél és szegfűbors szétzúzva
  • némi világos sör

A hozzávalókat összekeverjük, ebben pácoljuk a kockára vágott húst.