Menü
Rövid URL

Rákos-csirkés gombóc

Dim sum 6781

Tészta

  • 500 g finomliszt
  • 10 g sütőpor
  • 4 g só
  • 200 g tej
  • 100 g vaj

A hozzávalókból tésztát készítünk, letakarva egy órán át állni hagyjuk. Kinyújtjuk, kerek formával kiszaggatjuk. A korong közepére tesszük a tölteléket, és becsomagoljuk úgy, hogy mindenütt legfeljebb 2-3 mm vastagságú legyen a tészta. A gombócokat gőzöljük.

Töltelék

  • friss zöldfűszerek (kb. 10 g petrezselyem, valamivel kevesebb snidling, még kevesebb tárkony)
  • 180 g konfitált csirkecomb
  • 120 g garnéla, tisztítva
  • 60 g zsíros (30%) tejföl (creme fraiche)
  • 1 kk só

A csirkecombot hidegen ledaráljuk, hozzákeverjük a zöldfűszereket, zsíros tejfölt, sót, végül a fél cm-es darabokra vágott rákhúst.