Menü
Rövid URL

Ponzumártás

Hozzávalók

  • 6 evőkanál zöldcitromlé (lime)
  • 2 kávéskanál narancslé
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 2 kávéskanál szaké
  • 2 kávéskanál mirin
  • 10 gramm szárított konbu
  • 1-2 evőkanál bonitopehely

A citrom és narancslé keverékében fél napig áztatjuk a konbut.

Másik edényben összekeverjük a szójaszószt, a szakét és a mirint. Felforraljuk, néhány percig csendesen forraljuk, ezalatt elpárolog az alkoholtartalom. Hozzáadjuk bonitopelyhet, hagyjuk kihűlni. Leszűrjük.

A citromléből eltávolítjuk a konbut, s a két folyadékot összekeverjük. Néhány csepp friss zöldcitrommal, csipetnyi cukorral frissítjük az ízét.