Menü
Rövid URL

Krumpli-espuma

"Krumplialap"

  • 2 kg krumpli
  • 250 g hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 180 ml artajo (olívaolaj)
  • 2 liter alaplé (halból, szárnyasból vagy zöldségből)

A hagymát és a fokhagymát néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és pürés állapotig főzzük.

"Espuma"

  • 550 g főtt "krumplialap"
  • 200 g tejszín (30%)
  • 180 g olívaolaj (Artajo)
  • 2 g petrezselyem

A krumplit és tejszínt thermomixbe töltjük és 70°-on 12 percig turmixoljuk. ISI habszifonba töltjük, 2-3 patront nyomunk bele. Tálalásig meleg vízfűrdőbe tesszük.

Az espumába néha petrezselyemolaj is került

  • 25 g petrezselyem levele és vékony szára
  • 180 g olívaolaj