Menü
Rövid URL

Johanna Maier túrós palacsintája

„Az osztrák vadnak, különösen az őzhúsnak nincs párja a világon. Mint ahogy a tejtermékek tekintetében is legfeljebb Svájc veszi fel velünk a versenyt” – mondja Johanna Maier. „A legtöbb boltban kapható túró kiváló minőségű, nagyon sok mindenre felhasználható."

Igyekezzünk a piacon, őstermelőtől édes, krémes tehéntúrót venni. 20 dkg túrót ruhába csomagolva szűrőre teszünk, hagyjuk lecsöpögni éjszaka. A végén ki is nyomkodjuk, fontos, hogy a túró száraz legyen.

Hagyományos palacsintatésztát készítünk, a tésztába kevés olvasztott vagy enyhén megbarnított vajat keverünk, kevés citromhéjat is reszelünk bele. Süssük ki a palacsintákat, hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez egy egész tojást, két tojás sárgáját, 10 dkg cukrot vízfürdő fölött habosra keverünk, míg a térfogata meg nem duplázódik. A tálat jégágyra tesszük, tartalmát hidegre keverjük.

Négy zselatinlapot öt percre hideg vízbe áztatunk, kinyomkodjuk, kevés meleg citromlében feloldjuk. A lével röviden tűzre tesszük, hogy a zselatin feloldódjon, de nem forraljuk fel. A tojáskrémbe beledolgozzuk a jól lecsöpögtetett és szitán áttört túrót, hozzáadjuk a zselatint is.

A krémet rövid időre hűtőszekrénybe tesszük. Felverünk 4 dl tejszínt, egyharmadát a már enyhén kihűlt túrómasszába keverjük, a többit a krém tetejére lapátoljuk, és kíméletesen beleforgatjuk, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A kihűlt palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel – úgy, hogy 3-4 cm átmérőjű hengert formázunk. A palacsinta két végét egyenesre, szükség esetén félbe is vágjuk. Tejfölfagylalttal tálaljuk.

Fél liter tejfölhöz két evőkanál tejport és 10 dkg cukrot keverünk, hozzáadjuk két citrom levét. Öt-hat órára hűtőszekrénybe tesszük, majd szitán átpasszírozzuk, és fagylaltkészítő gépben elkészítjük.