Menü
Rövid URL

Hurutleves, derelye, bokcsoj

5leves bokcsoj csili img 8151

Leves

A levesbe hurutot adunk (reszelve vagy kanállal), turmixoljuk és leszűrjük.

Derelye

  • 20 g tápiókaliszt
  • 25 g burgonyakeményítő
  • 120 g búzakeményítő
  • 250 ml forró víz
  • töltelék

Összekeverjük a liszteket, felöntjük a forró, de már nem forrásban lévő vízzel, kikeverjük. A tésztát 20 percig pihenni hagyjuk. Pihenés után pingponglabda nagyságú darabokat csípünk, két fólia között vékony palacsintát nyújtunk belőle.

1teszta t%c3%b6ltes img 4573

Töltelék

  • sertéslapocka
  • garnélarák
  • salátalevél
  • só, bors

A töltelékhez a húst durvára daráljuk, kis kockára vágott nyers garnélarákot keverünk bele. Lazíthatjuk haszálvékonyra vágott salátalevéllel. Sózzuk-borsozzuk, a tésztákba töltjük, formázzuk és háncsgőzölőn gőzöljük.

2teszta toltve img 4576

Tálalás

  • bokcsoj
  • snidling
  • szezámos csiliolaj

A bokcsojt mérettől függően félbe vagy negyedbe vágjuk, kevés vajon élénk lángon serpenyőben egy percig forgatjuk. Aláöntünk kevés levet, felforraljuk, lefedve fél percig rázogatjuk.

A megtöltött derelyét a tányérba tesszük, fél bokcsojt adunk mellé. Felöntjük a forró hurutos szárnyaslevessel, néhány mokkáskanálnyi csiliolajat csöppentünk rá. Csiliolaj helyett használhatunk zöldfűszeres olajakat is.

Udontésztás változat

  • tojássárgája
  • udontészta
6leves teszta tojas 2 img 8215

A tésztát megfőzzük, leszűrjük, adagnyit mélytányérba adunk. Felöntjük a forró hurutos levessel, és azonnal belecsúsztatunk egy tojássárgáját. Tálaljuk.

Udontészta készítése ITT. A tészta kapható készen is, szögletes védőgázas csomagolásban.

Udonteszta betet 2 img 8282