Menü
Rövid URL

Halászlé "ropogósan"

Adamcsabi ropogos halaszle img 7338
Ádám Csaba (Olimpia étterem) tányérja

Hozzávalók

  • 2 rész halászlé
  • 1 rész tápiókaliszt

A halászlét kikeverjük a tápiókaliszttel. Szögletes kenyérsütő formában (vagy tetszőleges más formában) kigőzöljük.

A gőzölés történhet bambuszpárolóban vagy akár forró vizes lábosra tett szitán. A gőz hatására ki fog tisztulni a színe, eltűnik belőle a lisztes hatás.

Ezután kihűtjük, szeletelőgéppel vékonyra vágjuk. Langyos sütőben (vagy dehidratáló berendezésben) a szeleteket kiszárítjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. (Hasonlóan működik, mint a rákszirom.)

"Feltétként" pontyszasimit adunk. Zsenge hajtásokkal, citruskrémmel és füstölt fűszerpaprikával tálaljuk.