Menü
Rövid URL

Füstben sült hal

F%c3%bcst%c3%b6n hal after img 6017

A halászlé mellett az érsekcsanádi Rév csárda specialitása az, amit úgy hívnak, füstben sült hal. Külön e célra kifejlesztett hordóba akasztják a süllőt (vagy mást), saját tervezésű kampóra. Meleg füstben sül meg, ahogy ők mondják. Szép színt és jó ízt kap, ezenfelül néhány napra tartósítja is.

F%c3%bcst%c3%b6 hal el%c5%91tte img 5879
A tisztított hal irdalva, kampóra akasztva

A kampó a hal belsejében is több helyen beleakaszkodik a halhúsba, így fellógatva, füstölés közben nem esik szét.

Fuston sutes kampozas img 5877

A hordó tetején huzalok vannak, amelyre egymás mellé lehet felakasztani a halakat, a hordó aljában faforgács. Lyukacsos fedéllel fedik le.

F%c3%bcst%c3%b6s hal akasztva img 5882

A hordó alá rakott tűz fölött meleg füst keletkezik erre teszik fel a halat: állaga puha, íze füstös lesz. Egyfajta hal-barbecue.

F%c3%bcst%c3%b6n hal hord%c3%b3 t%c5%b1z%c3%b6n img 5914

Feltétlenül előre kell rendelni, mindig olyan halból készül, ami épp jó minőségben hozzáférhető. A hal színe végül szép aranybarna lesz, lilahagymával, majonézzel és citrommal adják.

F%c3%bcst%c3%b6n hal t%c3%a1lalva img 6028
Füstön sült hal készen