Menü
Rövid URL

Dél-tiroli céklás gombóc gorgonzolával

C%c3%a9kla 5515
  • 100 g cékla (fóliába csomagolva, és tepsiben megsütve, hámozva)
  • 50 g hagyma, finomra vágva
  • 120 g szárított zsemlekocka (zsemlegombócnak való)
  • 20 g vaj
  • 2 tojás
  • 50 g gorgonzola
  • 20 g liszt
  • petrezselyem finomra vágva

A vajon pároljuk a hagymát, majd a keverőtálba tett zsemlekockákhoz keverjük.

A sült céklát kockára vágjuk, a tojással összeturmixoljuk. Ráöntjük a hagymás zsemlére, rámorzsoljuk a gorgonzolát is. Hozzáadjuk még a lisztet, a sót, a petrezselymet.

Alaposan összekeverjük, negyedórán át pihentetjük. 40 grammos gombócokat formázunk, sós vízben főzzük, körülbelül 15 percig.

Megjegyzés: ha előre beolajozzuk a kezünket, kevésbé fogja meg a cékla színe. Ha a gombócot sokáig állni hagyjuk a vízben, elveszíti a vörös színét.