Menü
Rövid URL

Cseresznyekompót

Cseresznyeleves meggy img 8229

Meggylé

A meggyet maggal együtt összeturmixoljuk, superbagben vagy ruhával bélelt szűrőn lecsöpögtetjük. A levet felforraljuk, lehúzzuk a tűzről. Beledobjuk a bonitopelyhet, mikor a pelyhek süllyedni kezdenek (körülbelül 15-20 mp), leszűrjük. Kevés zöldcitromlével élénkítjük.

Tálalás

  • cseresznye
  • szezámmag
  • thai bazsalikom
  • shizo-levél

A megmosott cseresznyét mély tálkába tesszük, felöntjük az ízesített meggylével. Meghintjük szezámmaggal, shizo-levéllel, thai bazsalikommal.

A Fáma étteremben fürjhöz adják, jól illik hizlalt liba- és kacsamájhoz, szárnyasokhoz.