Menü
Rövid URL

Crêpe Parmentier

Parmentier paradicsom allo 9710
Parmentier szikkasztott paradicsommal

Tészta

  • 650 g krumplipüré, hidegen
  • 90 g liszt
  • 4 tojás
  • 6 tojásfehérje
  • 1 ek tejszín

Keverőtálban összekeverjük a krumplipürét a liszttel. Hozzáadjuk az egész tojásokat, majd a tojásfehérjéket. Sózzuk, borsozzuk, kevés tejszínt adunk hozzá. Hűtőszekrénybe tesszük.

Parmentier teszta 9787

Kis méretű serpenyőben tisztított vajat hevítünk, élénk lángon. Merőkanálnyi tésztát öntünk bele, a lángot kicsire állítjuk. Ügyeljünk rá, hogy a tészta álljon elég magasan: a lepény legyen legalább 6-7 mm vastag, mire megsül. Amikor alul megpirult, megfordítjuk, további 3-4 perc alatt elkészül. Itatóspapírra szedjük ki.

Parmentier serpeny%c3%b6vel 9698

Lehetséges kiegészítők

  • szikkasztott paradicsom
  • lazac (füstölt vagy marinált)
  • kaviár
  • citromos vajmártás
  • Duxelles (avagy "gombapép")
  • Mont d'Or
Permentier montdor 9829
Ráolvasztott Mondt d'Or sajt és Duxelles gomba

Sajt

A Mont d'Or sajtot a dobozában is megolvaszthatjuk sütőben, így kanalazzuk rá a palacsintára. Hozzáadjuk a gombát, és forró grill alá tesszük rövid időre.

Mont dor doboz 9801
Mont dor dobozban 9749

Ha már Mont d'Or van kéznél, akkor egyszerűbb, de nem kevésbé jó megoldás az, ha sós vízben főzünk némi krumplit, és erre adjuk rá a dobozában megolvasztott sajtot.

Krumpli mont dor sajt 9402