Menü
Rövid URL

Brassói aprópecsenye

Brassoi img 9492

Egyik lehetőség

Klasszikusan jó megoldás az, ha a csonton maradó húsokat (ha éppen nem orjalevesnek főzzük meg), akkor nyersen kivágjuk a csontok közül. Ehhez először eltávolítjuk a csontokat fedő hártyát.

Brassoi csontnal vagas img 6757

Először fellazítjuk a hártyát, majd letépjük.

Brassoi hartya img 6751

Éles, vékony pengéjű késsel kivágjuk a húsrészeket a csontok közül.

Brassoi aprohus img 6784

A kivágott húsokat közepes-erős lángon sütjük, fokhagymás-majoránnás olajba forgatjuk, és azonnal tálaljuk a sült krumplival, hogy ne száradhassanak ki.

Brassoi csont img 6782

Másik lehetőség

Szaftos húsdarabot veszünk, például tarjaszeletet, és egyben megsütjük közepes-erős lángon. Fokhagymás, paprikás, zöldfűszeres ízesítés és rövid pihentetés után csíkokra vágjuk, azonnal tálaljuk.

Brassoi hus img 9459

Krumpli

A kis kockára vágott krumplit tisztított vajon vagy kacsazsíron megsütjük, és úgy időzítjük, hogy mire elkészül, a hús is kész legyen.

Brassoi fokhagymas krumpli img 9455

A frissen sült krumplit külön ízesítjük pirított fokhagymával és petrezselyemmel, erre tálaljuk a húsdarabokat. Frissítésként snidlinggel hintjük meg.

Más lehetséges kiegészítők: hámozott paradicsomcikkek, majoránna, pecsenyelé. Uborkasalátát adunk hozzá.

Brassoi jus img 9526