Menü
Rövid URL

Bacalhau-caldeirada

Bacalhau cardeirada img 7823

Hozzávalók

  • bacalhau
  • olívaolaj
  • krumpli
  • paradicsom, zöldpaprika
  • hagyma és fokhagyma
  • fehérbor
  • petrezselyem
  • esetlegesen: halalaplé vagy rákfélékből és kagylóból készült alaplé

Hasonlóan készül, mint az eredeti caldeirada, csak a sokféle hal helyett itt kiáztatott bacalhaut használunk.

A felvágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát enyhén besózzuk, hogy eresszen egy kis levet. Azután cserépedényben olívaolajjal tűzre téve pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a kicsi vagy kicsire vágott krumplit. Felöntjük fehérborral (és hal- vagy kagylóalaplével). Amikor már majdnem elkészült, az utolsó 10 percre beletesszük a kiáztatott tőkehalszeleteket.

Nagyon jót tesz neki a friss kagylóból és/vagy aprórákból készült alaplé, van aki kevés sáfránnyal is ízesíti. Tálaláskor olívaolajjal és zöldpetrezselyemmel frissítjük.