Menü
Rövid URL

Babsaláta, körömpörkölt-terrin

Bicsar p1020627
Bicsár Attila

Körömpörkölt-terrin

  • 1 sertés csülök (hátsó)
  • 6 sertésköröm, félbevágva
  • 1 kg malacfül és -farok
  • 1 kg vöröshagyma, finomra vágva
  • 1 fej fokhagyma, finomra vágva
  • 2-2 paprika és paradicsom
  • csili, bezdáni fűszerpaprika, só, köménymag

A hozzávalókból pörköltet főzünk. A megpuhult húsokat kiemeljük a főzőléből (a csontokat, porcokat eltávolítjuk) és feldaraboljuk, majd terrinformába helyezzük.

A levet leszűrjük, a felére sűrítjük, majd ráöntjük a húsra. Hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.

Babsaláta

  • kis szemű fehérbab
  • csirkealaplé
  • olívaolaj
  • paradicsom
  • frissen tört feketebors
  • újhagyma, koriander zöldje

A babot az alaplében előfőzzük, leszűrjük (nem sózzuk). Vákuumzacskóba tesszük, olívaolajat öntünk rá. Vákuumozzuk 70 C°-on, 24 órán át vízfürdőben készítjük. Mikor a bab megpuhult, a zacskóból kivéve összekeverjük paradicsomvízzel, paradicsomecettel, sóval.

Tálaláskor paradicsomkonkásszét, frissen tört feketeborsot, aprított koriandert és újhagymazöldet keverünk hozzá.