Menü
Rövid URL

Almás pite (Csalogány26)

Almas pite img 20180427 121856

Pitetészta

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 110 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 kk kandírozott narancshéj
  • 2 ek tejföl

A hűtött hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Zsírpapírba csomagolva egy-két órára, de legalább félórára hütőszekrénybe tesszük.

Almatöltelék

  • 2 kg nagyobb Pink Lady alma, hámozva, kockára vágva
  • 50 g nádcukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 80 g darált mandula
  • 100 g kristálycukor
  • 3 g pektin
  • héjas mandulaliszt

Az alma héját a nádcukorral karamellizáljuk és leturmixoljuk.
A pürét összekeverjük almakockákkal, és a pektinnel kevert kristálycukorral.

Összeállítás

A tésztát kinyújtjuk, meghintjük mandulaliszttel, az almát betöltjük, 20 percig sütjük 180 °C-on.