Menü
Rövid URL

Zsebtigris - Csernyik Olaszrizling 2015

Csernyik or
A bor jobb, mint a címke

Slágerbor. Valószínűtlenül intenzív, pörgős, modern olaszrizling. Na jó, inkább modern, mint olaszrizling: nekem legalábbis, vakon kóstolva, előbb jutna eszembe valamelyik illatos fajta - tramini, esetleg muskotály -, mint az olaszrizling. Ha a megérzésem nem csal, és valóban van egy kis rásegítés, a lényegen ez mit sem változtat: a Csernyik Olaszrizling egy okosan megkomponált és lehengerlően finom bor.

Az illat majd kiugrik a pohárból – érett szőlő, fehér virágok, szerecsendió, aszalt sárgabarack. A korty friss, lendületes, ízben gazdag, kulturált savakkal, jó egyensúllyal, sima felszínnel. A reduktív borokra gyakran jellemző kétdimenziósság alig jelentkezik. A lecsengésben is kitart a lendület, virágos, fanyar jegyekkel zár. Megnyerő, minden szinten intenzív bor.

12 pont és 1990 Ft

6 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

alfoldimerlot

@HattoriHanzo: fantáziaszegény, és én legalábbis az aranyozást nem szívelem. De örülök, ha neked az is tetszik, mert ez a bor megérdemli, hogy szeressék.

WineUnderground

@alfoldimerlot: Egyetértek, Csernyik István nagyon szerethető borokat készít.

Rendeltem a 2014-es Nyitányból, miután olvastam, hogy milyen jól szerepelt egy nagy fehér cuvée teszten. Az intenzív jelző arra a borra is nagyon áll, csupa élet, lüktetés, kiugrik a pohárból!

Hapci

Ez az illat furcsa egy olaszrizlingtől, disszonáns a beltartalommal és - halkan mondom - nem ízléses.

alfoldimerlot

@Hapci: megértem, ha van ellene elvi kifogásod. De miért érezted disszonánsnak a beltartalommal?

Hapci

@Alfoldimerlot:
A beltartalom még nem ment el teljesen a szintipop-traubiszóda irányba, így ha befognám az orrom és nem emlékeznék a korábbi évjáratokra, akár jó vételnek is találhatnám...