Menü
Rövid URL

Villányi primőr – Günzer Portugieser 2016

Gunzerportugieser2016

Minimum sarkítás lenne azt állítani, hogy csak a lelkiismeretem végett vettem hazai újbort a franciák után – erre a villányira tényleg kíváncsi voltam. Nem mintha ne lennének fenntartásaim a portugieserrel kapcsolatban, akár a fajta képességeit, akár a kínálat színvonalának egyenletességét illetően, de véleményem szerint képes nagyon is kellemes hétköznapi borokat adni.

Ez viszont inkább a klasszikus sztori. Ami éppenséggel jól indul, gyönyörű, ragyogó bíbor színnel, orrban jó intenzitással. A primőr - ámbátor nem szénsavmacerációs jellegű – jegyek ugyanakkor nem sokáig tartanak ki, minimális szellőzés után amolyan jellegzetes oportós, kesernyés-állatos felhő telepszik az illatra, és ott is marad (ez vajon mi lehet? talán a pécsi borkutató tudja). Ha nem szagolgatja az ember, akkor könnyű elkönyvelni remekül csúszó, kellemes, vonzóan lágy textúrájú borocskának, még ha egyébként – megint csak oportósan – nem sok íze is van.

Pont: T és 8 határán.
Ár: 1690 Ft (Bortársaság).
Venni vagy nem venni: nem tudom ajánlani. A franciák (például ez) sokkoló köröket vernek rá, tisztaságban, intenzitásban és zamatmélységben is.

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

kereklaszlo

Az ilyen és ehhez hasonlók miatt mondom,hogy nem kellene nálunk erőltetni az új borok kóstolását.