Menü
Rövid URL

Újabb dél-afrikai gyöngyszem: Jordan riesling

Jordanriesling2015

Jordan The Real McCoy Riesling 2015, Western Cape WO

A Bortársaság szerintem igazán jól választott, mikor a dél-afrikai pincék közül a Jordanre tette le a voksát. Középkategóriás sauvignon blanc-juk félistenként magasodott az olcsóbb borok szedett-vedett hada fölé legutóbbi tesztünkön - egészen biztos vagyok benne, hogy drágább kontextusban is tisztességgel helyt állt volna -, és annyira meg sem lep, hogy riesling párja is magasra teszi a lécet.

Csupa élvezet. Az elejétől a végéig, egy pillanatra sem inog meg, nincs apró részlet, ami ne lenne a helyén. Átmenet egy acélosan rideg ausztrál és egy bujább rheingaui között. Főként citrusos az illat, de egy kis kajszi is bevillan, no meg némi benzin. Természetesen kristálytiszta. Kóstolva zamatbomba, fajtajellegesen hangsúlyos savakra felfűzve. Nem könyörtelenül száraz, de nem is kifejezetten maradékcukros érzetű. Intenzív, virágos, mangós ízű, törékeny, de a lecsengésre feszesebbre és szárazabbra vált. Különösen teszik benne, hogy ilyen intenzitás és precizitás mellett sem hat erőltetettnek.

Verdikt: kiváló, erős középbor. 13 pont.
Ár: 3790 Ft (Bortársaság).
Vételként: remek, megvenném újra, szerintem feltétlenül érdemes kipróbálni.
Zárás: csavarzár.

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

koryfamoso

Most iszom éppen a 2016-os évjáratot, de jó lenne, ha a hazai felhozatal ezt a szintet hozná. Nagyon ajánlott! Köszönöm a tesztet, emiatt szántam rá magam a vételre.