Menü
Rövid URL

St. Andrea Kadarka Superior 2015

Stakadarka

Tavaly már örvendeztem a St. Andrea Kadarka visszatérésének, azóta mélyebben a dolgok végére jártam, és kiderült, hogy szinte minden évben palackoznak a pincénél tisztán kadarkát, de általában csak helyben kapható. Sőt, néha több változat is készül. Tavasszal járt a poharamban e Superior évjáratazonos kistestvére a Kiskadarka is, de abba a palackba rontás költözött. Sajnos nem az volt az egyetlen dohos borom idén a pincétől, és ebből a borból is került már elő hibás palack. Pedig a borászatnál lekaparták a pince falát, több bor esetén parafáról DIAM-ra váltottak. A probléma ettől még fenn áll. Ezzel a palackkal szerencsém volt, így biztosak lehetünk a palackvariációban.

Illatában inkább a fűszerek dominálnak, melyekbe együttesen felfedezhető a fajta és az elegánsan adagolt hordó, de gyümölcsből keveset kínál. Aztán szájban fordul a kocka, a szólamot a gyümölcsök veszik át, minden a helyén, könnyed és gördülékeny, a tannin a nullához konvergál. Gyakorlatilag úgy fogyott el a palack, hogy egyetlen betűt sem vetettem papírra. Ez valahol jó jel, ugyanakkor túl nagy szofisztikáltságot ne várjunk tőle. Elegáns megfogalmazásban: törékeny akár egy kristálygömb. Realista alapon maradva: vékony.

Pontban: 11 pont
Ár: 4950 Ft
Vételként: ki-ki döntse el, hogy megéri-e kockáztatni.
Zárás: DIAM.
Alkoholtartalom: 13,5%.

3 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

silvousplait

4950 Ft ??? A sziciliai Santa Tresa birtok Frappato biobora (2015) megszolalasig kadarka-izu (istenuccse; alkohol: 13%), es 7,90 euroba kerul egy hirhedetten draga francia bolthalozatban (Monoprix). Nehany hete kostoltuk az uj szolofajta-etalonnak titulalt Bott 2015-os kadarkat (4650 Ft), ami persze finom, volt igenyes es hibatlan, de nem tudott tobbet, mint a nevezett olasz tetel. Szoval ?...

spetzi

Szóval ?...Egészségedre!
más...dohos bor esetében , hogyan fordulhat elő palack variáció?

struggle

Nagyon gyenge írás!!!
Ekkora baromságot régen olvastam :D:D:D:D:DD:D
Az ilyen minek is ír :D:D:D A nagy borszakértés