Menü
Rövid URL

Rhone-alapok - Chapoutier Belleruche Cotes du Rhone 2015

Chaputiercdr2015

Miután 2015 az egekbe magasztalt évjárat a Rhone-völgyében, ettől egy kicsit azért többet reméltem. Nem mintha ne örülnék neki, hogy végre valaki forgalmazza a Chapoutier-borokat itthon is (az In Vino Veritas). Valójában azóta vágyom erre, hogy majd öt éve meglátogattuk a birtokot, az a látogatás meggyőzött.

A Belleruche a magyar borászatokat is megszégyenítően szerteágazó kínálat egyik belépő tétele, általános rhone-i eredetmegjelöléssel (Cotes du Rhone), grenache és syrah fajtákból. Hozza is a megszokott - és elvárt, legalábbis részemről -, sallangmentes, letisztult karaktert, csak a szőlő beszél a pohárból. Nyilván betonkádban erjedt és érlelődött, ahogy ez elterjedt arrafelé. Jellegzetes a jostás, szedres, kakukkfüves aromatika, ahogy a relatíve könnyed, de arányaiban széles, telt test, a lágy savak, a határozott tannin is. Nagyjából minden stimmel, csak éppen kissé visszafogott az egész, és némi animalitás is vegyül bele, ami nélkül én boldogabb lennék.

Értékelés: 10 pont (85/100).
Ár: 2790 Ft (Veritas).
Vétel: egyszer oké, de léteznek jobb alternatívák a műfajban. A Perrin Reserve például kicsit drágább ugyan, de sokkal jobb szokott lenni.
Zárás: parafa.
Alkoholtartalom: 14%.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.