Menü
Rövid URL

Reloaded: Hummel Portugieser 2015

Hummelpgizi2015

"A csavarzár alatt remélhetőleg hosszú ideig ilyen is marad". Kissé naív feltételezés volt januárban. Győzzön meg valaki, hogy az alacsony összkénnek (64mg/l) nincs köze a dologhoz.

Szóval nem vártam ennyi változást a borhűtőben tárolt palacktól. Fiatalos korszakán túllendült, gyümölcs még ugyan akad, de már nyitáskor is jön egy kis istálló, egy kis jód. Levegőzve meg egy kicsit még több. Engem ennyi még nem tántorít el, de tegyük hozzá, hogy tudom, mit iszok éppen (általam korábban kedvelt és felmagasztalt tételt). Némileg megnyugtat, hogy egy váratlanul kínálkozó alkalmat megragadva, a vakkóstoltatott kollégáknál is átment a rostán, méghozzá kritika nélkül - azért ma már egy figyelmeztetést mellékelnék az ajánláshoz. A folytatás gikszermentes, avagy erényeit még őrzi; ízre mintha burgundi lenne, franciás, csiszolt, csontszáraz és feszes. És mint a bársony, sehol egy él. Finesz és harmónia, emiatt még most is tetszik, bár az állatok feltűnésének nem örülök. 11 pont (még kapható, ha minden igaz, 2500 Ft, mitiszol.hu).

2 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

Zabszalma

A 2014-es évjárat hatalmas csalódás volt. 2016-ban felbontva csak lótrágya szagú volt, de az idén felnyitott már se színben, sem ízben nem mutatta meg, hogy miért is szerettem eddig Hummel Portugiesereit.

Adamka1999

A korábbi cikk miatt válogattam be a borklubunk következő villányi sorába. Csinálok egy tesztet én is a hétvégén, mert meg is lett véve a palack.