Menü
Rövid URL

Pöpec olasz kisvörös - Lidl Chianti 2014

Lidlchianti2014

Minap a Lidlben kisebb csokornyi leakciózott olasz borra lettem figyelmes. Amarónék, miegymás. A Tenuta Pule Valpolicella féláron, egy ezresért sem bizonyult nagy vételnek, a másik kipróbált vörös, a Contado Del Grifo Chianti Classico 2014 ellenben annál inkább. Még az eredeti árán (saccra 1400 garas) is az lenne, 695-ért viszont tényleg best buy. Igazán jó alap-chianti, hozza a tipicitást, és nem vét hibát. Ilyen illata csak olasz vörösnek lehet: aszalt meggyes, finoman gyógynövényes és bőrös, egyszerűen nemességet áraszt. Kellően gyümölcsös és intenzív, hovatovább szokatlanul tiszta. A korty sem olyan rusztikus, mint amire számítottam, vonzóan kerek, szellős, összesimult, semmi húzás. Jó sav, finom fanyarság, remek egyensúly - a felépítés tulajdonképpen Burgundia felé kacsintgat. Tartogatni valószínűleg nem érdemes (néhány hónapnál tovább), de csak ajánlani tudom. 10 pont (Budán, a Huszti úti üzletben vettem szombaton; remélhetőleg máshol is akad).

6 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

Sub

A Vino Nobile di Montepulciano-t (asszem 2012-es) kóstolta már valaki? Azt is töredékáron egy ezresért kínálják.

fanyuvofeherlofia

BAZ-ban tele vele a polc. (Ilyet sem tudtam a Lidl-ről írni eddig :D)
Szerintem igenis rusztikus, gyümölcs volt benne, palackvariáció áldozata még lehettem, megkóstolom még egyszer.

octopus

@fanyuvofeherlofia: kifejezetten lágy és puha borra azért ne számíts - de szvsz ha ilyen lenne, nem is stimmelne chiantinak :)

kucczo

Ez sajnálatos módon a 695 Ft-ot sem érte meg, persze, ha ez rejtett Lidl reklám volt és készlet kisöprés akkor megérthető a cikk, de sajnos megfelelő hőfokon, dekantálva vagy a nélkül sem volt élmény-faktor. Egy standard , igazából tucat olcsó bor, amit kap Rómában az ember asztali bornak. Akkor inkább már a Baturrica Tarragona Gran Reserva 799 Ftvagy az Aldiban a Luis Felipe Edwards 799 Ft ért, összehasonlíthatatlanul komolyabb best buy, mindezt egy 100 Ft-ért drágábban.