Menü
Rövid URL

Pajzos T Furmint 2015

Pajzost2015

A 2013-as tetszett annyira, hogy az új kiadásra rápróbáljak. Annak erényeit hozzávetőlegesen most is fel tudnám sorolni – a tisztaságot és a bájos aromatikát mindenképpen –, de ez a 2015-ös sztereotípiát látszik erősíteni. Az Tokajban lágy borokat jelent.

94% furmint, 6% hárslevelű és 4% sárgamuskotály (a weboldal szerint, de talán inkább 90 lesz a furmint aránya). Acéltartályos. Üde, virágos orrban és csak kicsit tutti-fruttis. Szájban inkább őszibarackos. Kerek, behízelgő, kicsit édeskés. A sav a skála szelídebbik végén, összességében kicsit lágy és alkoholos az íze. A pincészet soha nem látott aszályt és kánikulát emleget ebben az évjáratban, így minden rögtön értelmet nyer. Egyszerű, de profin elkészített alapfurmint.

Pont: 9/20 (83/100).
Ár: cca. 1800 Ft (az In Vino Veritasban vásároltam, de már nem látom a weboldalon).
Megvenném újra: kicsit sokallom az árát és kevésbé jött be, mint a 2013-as. Aki a furmint-képén színesítene, annak érdemes kipróbálni.
Zárás: csavarzár.
Alkoholtartalom: 13%.

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

emoss

A Veritasos kóstolón találkoztam vele és nagyon tetszett. "Bontod-iszod" mégis van tartalma és jóízű. Emlékeim szerint 1800Ft körül volt az ára, a hasonló kategóriák (vagy rosszabbak) is ebben az árfekvésben játszanak.