Menü
Rövid URL

Nyugdíjas kamasz - Chermette Les Griottes 2015

Griottes2015 2

Folytatjuk az időutazást az újborokkal. Illetve ezzel az állomással most be is fejezzük - hacsak nem bukkanok újabb elfeledett palackra az egyébként közepesen nagy borhűtőm beláthatatlan szegleteiben.

Több, mint két év telt el a 2015-ös Les Griottes posztjának megjelenése óta. Újboros léptékkel ez úgy két emberöltő lehet. A "teszt" konklúziójának komolyan vehetőségét valamelyest csökkenti, hogy a bort műanyagdugóval zárták, ergo önnön hibáján kívül is eloxidálódhatott volna (ez talán a legócskább minden zárásmód közül, a műanyag elöregedik, idővel légáteresztővé válik, hogy a BPA és egyéb egészségügyi kockázatokra most ki se térjek), de nem tette. Vagy nem nagyon. Nem tudom eldönteni, hogy a karakter markáns változása a dugó számlájára írható-e, vagy természetes jelenség, mindenesetre felnőtt korba ért a tétel: abszolúte hagyományos vörösbornak tűnik. Mint egy hiba- és hordóízmentes egri. Az illat intenzitása némileg megkopott, meggymag, fekete cseresznye sejlik fel benne - nem a gyümölcsöké a főszerep -, meg inkább kesernyés, mint édes fűszerek. Kóstolva légiesebb bor rémlik, rá sem ismerni: most húsos, közepes testű, a vége kellemesen tanninos. Ebben a formában is egy jó arányú, remekül iható bor, csak éppen nem túl karakteres, a primőrkori vibrálással nagyobb élményt nyújtott.

Verdikt: jó hétköznapi bor, 10 pont. Úgy tűnik, hogy azért jobb meginni frissen. Bár ki tudja, csavarzár alatt mit mutatna.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.