Menü
Rövid URL

Montes Alpha Syrah 2015

Montesalphasyrah2015

Régen próbálkoztam már Chilével. Sok már nekem az a behízelgés, túlzottan nyilvánvalók a borok, hamar rájuk untam annak idején. De most rám tört a nosztalgia.

Nem sok minden változott. Talán egy kicsit szofisztikáltabb, kulturáltabb, mint az évekkel ezelőtti kiadások, de azért még nagyon újvilág - aki európai karakterre számít, az itt hoppon marad. Hanem azok a megidealizált európai borok (elsősorban franciák) rengeteg csalódást okoztak nekem az elmúlt félévben, hasonló árakon, hol savanyúsággal (egyensúlyvesztés), hol borhibákkal bosszantottak fel. Így a Montest végül is élveztem, maradéktalanul és hamar elfogyott.

Kapucsinó, egy kicsi abból a jellegzetesen chilei, gázolajos dologból, földes-kesernyés kókuszhéj - szinte rumos asszociációkat kelt az illat. És nem amerikai tölgyben volt, pedig. Kóstolva krémes, puha textúra, öblös korty, nem kérdés, hogy a tengerentúlon, shirazföldön járunk. Nem kockáztatja meg, hogy próbára tegye a kóstolót, élmentes, könnyen befogadható; tannin és szerkezet szerencsére akad. Kényeztetésben a legjobb, ezzel remélhetőleg el is mondtam, kinek és milyen alkalomra ajánlható.

Verdikt: crowdpleaser; jól elkészített, jellegzetes felsőközép kategóriás chilei vörös, 12 pont (87/100).
Ár: 4850 Ft (Bortársaság).
Vétel: ha bírjuk a stílust, aligha fog csalódást okozni.

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.