Menü
Rövid URL

Mészáros Pál Bodzási Kékfrankos 2015

Meszarosbodzasikfr2015

Ez a palack nem hallott arról, hogy 2018 a kékfrankos éve. A parafadugó ugyan semmilyen jelélt nem mutatja károsodásnak (megfolyás, átázás), de ki tudja, ludas-e. Csak remélni tudom. Mák, illó, oxidáció az illatban, csupa oda nem illő dolog, és nem sok minden, amit élvezni lehetne. Kóstolva jó intenzív, erőteljes ízű, testes - csak hát disszonáns, faragatlan, szanaszét áll. A hiper(ek)ben bánnak hanyagul a borokkal, vagy ez tényleg ilyen gyenge? Értékelhetetlen, T. (Auchan Aquincum, cca. 3500 Ft.)

12 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

emoss

Tavaly a szekszárdi szüreti napokon ez a bor vitte magasan a pálmát, szuper volt. Szerintem a hiperesség (állítva, neonfény 0-24, stb) lesz a ludas, érdemes lenne ránézned még egyszer.

loading

Szerintem nem értékelhetetlen, csak nem jó (avagy rossz). Egy pohárnál többet nem lehetett meginni belőle, inkább bontottunk mást.
És nem hiperből beszerezve.

hetfejutannin

Bár csak egyszer kóstoltam, de akkor igen jónak tűnt, így én is arra szavazok, hogy érdemes újabb próbát tenned.

octopus

Úgy tűnik, vegyes a kép... kóstolómennyiségnél többet nem szeretnék kockáztatni, talán majd egy fesztiválon, ha szembejön.

zsolt1

én szaküzletből szereztem be, és óriási csalódás volt, az ilyeneket szoktam "rossz bornak" titulálni.

koryfamoso

Illós, oxidált, amit írtál, az elég komoly hiba szerintem, ha általános lenne, akkor általánosan az lenne a vélemény is, hogy rossz a bor.
Talán inkább palackvariáció lehet.
Tesztelted tavaly a "sima" kékfrankost tőlük ugyanabból az évjáratból és pozitív véleménnyel voltál róla.
Ennyire nem ronthatják el szerintem a magasabb szintű kékfrankosukat, mármint a teljes kínálatot.
Mindkettőt kóstoltam már az alapot és ezt is, nekem mindkettő bejött.
Ez nálam olyan 12-13 pont körül van, de nyilván mindenkinek más és más az ízlése, én olyan hibát én nem éreztem benne, mint te a mai tesztben.
A két év hordós érlelés viszont biztos megosztó lehet .

dagadtos

A bort nem kóstoltam, de igen régi tapasztalatom a magyar kollektív borlélekkel, hogy nagyon bátor ember, aki Mészáros-borról rosszat mer írni vagy mondani. Majd egyszer egy nagy közös terápia keretében feldolgozzuk a névtelen alkoholisták nagygyűlésén ezt a határtalan rajongást.

akov

Tegnap vettem és bontottam egy CabSav Classic Selection 2015-t Mészároséktól. Gyenge, mint a harmat, pedig országosan jó vörösboros év volt. Krumplis és dohos felütés benne, pedig dugósság fel sem merült. Egyszerre zöld és érett.

Tuszek

2017 szeptemberben rendeltem netes borboltból és nagyon rossz, szétesett volt. Pedig Mészárosban nem szoktam csalódni.