Menü
Rövid URL

McHenry Hohnen Vintners Rocky Road Cabernet Merlot 2013

Mchenryrocky2013

Mi ez? Egy cabernet sauvignon által a szokásosnál kevésbé dominált blend, Ausztrália két nagy cabernet-s borvidékének egyikéből, Margaret Riverből. A pince bevallása szerint kerülik a sav- és tanninpótlást (ami bevett ausztrál gyakorlat), arról azonban nem tudok, hogy a természetességgel marketingelő mozgalom tagjai lennének (akkor nem biztos, hogy megvettem volna).

Kitől? A családi vállalkozás két alapítója közül a David Hohnen név ismerősen csenghet egyesek számára. Annak idején ő alapította meg a Cloudy Bayt.

Mennyiért? Alapáron 15 angol font (www.winedirect.co.uk), akciósan és szállítással is majd 5000 forintra jött ki.

Megéri? Nem igazán, hacsak nem kíváncsi az ember olyan borokra, amik a környező országokban sem érhetők el. (Illetve ez elsősorban az Angliából rendelés sajátossága (helyi adó, szállítás). Összehasonlításképpen az itthon 2800 forintos Patricius Katinka kint valamivel drágább, mint ez a bor. Annyiért remek vétel lenne.)

Milyen? Csak kicsit mentolos. Zéró újvilági klisé, még hordót sem igazán érezni. Az illat egészen szép, van mélysége, intenzitása, és kámforos, pirazinos jegyek képében cabernet-s jellege. Belekóstolva érezhetően nem a klasszikus, közepes testű medoci iskola, annál azért alkoholosabb (14,5%), teltebb. Akkor már sokkal inkább St-Emilion boraival rokon. Határozott, ideillő tanninok. Nincs túlpolírozva, őszintének, természetesnek hat (nem a mozgalmi értelemben, ez tiszta), ez egyrészt tetszik, másfelől kicsit hiányolom a bordeaux-iak eleganciáját, nemességét. Nagyon nem tipikus ausztrál vörös, és elég élvezetes is, ha nem is nagyágyú.

Pontban: 11-12

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.