Menü
Rövid URL

Losonci Pinot Noir 2013

Losoncipn13

Akár a Szecskő pinot noir testvére is lehetne. Kicsit drágább, kicsit jobb is. Egyedül a savak éle bizonytalanít el – tetszik, hogy gerince van a bornak, de kellem terén nem kényeztet igazán.

A 2012-es előd egy buja, túláradó (és túlérett) bornak rémlik, amiben a töménységet nem, a fajtajelleget és az eleganciát annál inkább keresni kellett. Ez egy áttetsző, karcsú pinot a skála másik végéről.

Az illat tüneményes, friss, epres és rózsás, valami nehezen megfogható, gyümölcsön kívüli komplexitással (ami nem a fa, mert olyat nem érezni; a fajta?). Kóstolva légies és lendületes, szép ribizlis ízzel. A sav feszessé teszi, de lehetne érettebb, vagy némileg kevesebb (a tannin pedig több, ha már). Ezzel együtt is vonzó és tehetséges tétel, ha kerekedik idővel a palackban, még a pontszám is feljebb kúszhat. 10+ pont (85/100, 2590 Ft, Borfalu)

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

drbarta

Részben egyetértek. Nekem a 11-es és 12-es lényegesen jobban tetszett. Ennek az illata tényleg nagyon kellemes, de szájban nekem túlzottan is karcsú és légies volt, valóban túlzó savval, hiányzott belőle némi gyümölcsös súly, kerekség, ami korábban megvolt. Pontszámban is egy picit alattad állapodtam meg.