Menü
Rövid URL

Lakossági sauvignon blanc az Aldiból

Aldisb2015

Aldi African Rock Sauvignon Blanc Selection 2015, W.O. Western Cape

Ennél könnyebb dolgom nem is lehetne, ha valami ajánlhatóval szeretnék előállni. Olcsó, könnyen beszerezhető és feltételezhetően kiapadhatatlan a készlet. És nem annyira korrekt, amennyire ennyiért korrekt lehet egy bor, hanem sokkal jobb. Fogalmam sincs, hogyan csinálják.

Már az előző évjárat is bajnok volt, ezek szerint reprodukálható, konzisztens a minőség. Ami azt illeti, 2015 Dél-Afrikában kiemelkedőnek ígérkezik, és mintha ez a sauvignon is még jobb lenne, mint tavaly. A címke is átesett egy upgrade-en. A szafaris társasjáték bűvköréből nem tud szabadulni a marketinges munkatárs, így most oroszlános helyett zsiráfos a dizájn, de mégiscsak modernebb arcot nyert a palack.

Kifogástalan a bor. Hibátlan fajtajelleg (nem pedig tutti-frutti) és tökéletesre csiszolt szerkezet. Ropogós, csípős és pikáns, ahogy kell, de nem túl zöld és nem is a trópusi gyümölcsös vonal. Kóstolva könnyed és gördülékeny. Savhangsúly helyett kedves kerekség. Eldolgozott élek, selyem a szájnak. Nem olyan híg, mint amit ennyiért kapni, zamatos és meglepően hosszú. Túlzottan is jól csúszik.

Pont: 10/20 (85/100).
Ár: 900 Ft (Aldi).
Megvenném újra?: meg. Szerintem nincs versenytársa. Best buy.
Zárás: csavarzár.
Alkohol: 12,5%.

3 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

Hapci

A vörös párja is meglepően kellemes darab, különösen a hasonló árfekvésű magyar vörösborokhoz képest.

Matt

Nem tudom mit művelnek Dél Afrikában (talán jobb is) de, hogy valamire ráéreztek az biztos.

Matt

Sajnos a 2016-os már jóval vékonyabb, kevésbé gyümölcsösebb lett de még mindig finom - lakosságilag.