Menü
Rövid URL

Kultrozé - Dúzsi Cabernet Sauvignon Rozé 2015

D%c3%bazsi roz%c3%a9
Dúzsi Tamás Rozéimja (fotó: duzsitamas.hu)

Mi ez? Nem az. Nem a nagyszériás királycsináló; az kékfrankosból készül. És ehhez képest fapados. Ez a „Rozéim” sorozat tagja, az egyetlen, amely szólóban is elérhető.

Honnan? Szekszárd. Talán éppen a legendás Görögszó korai leöntése. De az is lehet, hogy eleve rozénak szüretelték. (Kóstolás alapján az utóbbi felé hajlanék.)

Kitől? Dúzsi Tamás és Tamás.

Mennyiért? 2350 Ft

Megéri? Akinek a kékfrankos megér 1800-at, annak ez meg kell érjen plusz 550-et. Akinek annyira provanszi az ízlése, hogy a kékfrankosért az 1800-at is kidobott pénznek érezné, az még mindig tehet egy próbát a cabernet-vel.

Milyen? Számomra is alig hihető, de azt kell mondanom, hogy a szabvány magyar rozét a provanszi etalontól elválasztó út felét megtette. Pedig cabernet sauvignon. Az illat mérföldekre van a tutti-fruttis reduktív iskolától, de az alap-Dúzsit is tisztes középszerré fokozza le. Érdekes és vonzó: csipkebogyó, törökméz, gyógyfüvek. Paprikát nagyítóval sem találtam benne. Az illat kifinomultságán túl a selymes textúra, az egyensúly és a szokatlan ízmélység ragadott meg. Egy magyar rozé, ami mentes a sorjás savaktól. Úgy friss és könnyed, hogy nem kiált savlekötőért. Minden korty jól esett.

Miért? Mert szép. Mert jó tudni, hogy így is lehetne.

Kinek? Mindenkinek.

Pontban? 12

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

jackrose

Most kóstoltam 7végén és a leírás minden szavával egyet kell értsek, ez egy k.rva jó bor, kár, hogy kifutott!