Menü
Rövid URL

Két jó büdzsé-vörös

Lidlcdr2015

Vörös riasztás. Kellemes borok olyan áron, amennyiért ritkán kapni bármit is, amit érdemes lenne meginni, vagy netán élvezni is lehetne. Legalábbis vörösben.

Persze, hogy rhone-i borokról van szó. És a Lidlről, ahol legnagyobb mennyiségben fellelhetünk ilyeneket. A bíbor címkés a különc a duóból. Átmenet a beaujolais nouveau és a sztenderd cotes du rhone között. Primőr jelleg hatja át, és ez piszok jól áll a (feltételezhetően) grenache alapú bornak. Intenzív, játékos, majd kicsattan az élettől. Eszményi az egyensúlya, zamatos, gördülékeny, éppen annyira tanninos, hogy tartása legyen, de a fogyaszthatóságon ne essen csorba. Kissé behűtve, nyárra? Naná! Orbitális best buy, bárcsak a mi kétszer ennyinél kezdődő oportóink is lennének ilyen jók. 888 Ft, 10 pont (85/100).

A ventoux (az a Rhone-völgy egy hegyesebb, nagy kiterjedésű alrégiója, ugyanazokkal a szőlőfajtákkal, ellenben kisebb elismertséggel, drága bor ott alig készül; itt egy jó térkép, ami segít belőni), made by Antoine Borget, egy klasszikus dél-rhone-i vörös, hibátlan kivitelezésben. Szederlekváros, epres, de inkább kellemesen kesernyés, mint édes aromavilág jellemzi, és bár koncentrációról nem beszélhetünk íze kapcsán, elbűvölően bársonyos és kimunkált. Hétköznapi, alap bor, igen, de annak csodásan kifinomult és ízléses. Egy ezresért sokkal jobb, mint amit remélni merek, best buy. 9 pont (83/100).

Ui.: mindkettő műanyagdugós, én ősznél tovább nem tartogatnék egy palackot sem, ha mondjuk betáraznék belőlük.

2 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

octopus

@jackrose: egyikben sem volt. BTW a CdR tudtommal kb 2 hete jelent meg, a másik kicsit régebben.