Menü
Rövid URL

Hiperes best buy – Aldi Villányi Shiraz 2013

Telekishiraz 13

Tekintve, hogy ennyiért milyen nehéz egyáltalán elfogadható vörösbort találni, kisebbfajta csoda ez a villányi. Mentségeket könnyen találhatnánk számára – szűztermés (teszem fel, most debütál), és egy távolról sem ideális évjárat szülötte –, ha szükség lenne rá, de nincs.

Szép, sötét bíbor. Hűvös, fekete cseresznyés, syrah-san fűszeres illat, feszes, rendezett, szép textúrájú korty. Markánsabb tannin jelzi, hogy Villányban járunk. Nem esik messze egy jó kékfrankostól, de a maga nem bonyolult módján korrektül fajtajelleges. Jól elkészített, klasszikus száraz vörös. Aki ezen az árszinten nézelődik, feltétlen tegyen egy próbát vele. Csavarzár (piros pont), 13,5%. 9 pont és best buy (83/100, 1000 Ft, Aldi)

3 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

ungertamas

Kösz az írást. Az a helyzet, hogy az Aldiban soha nem mertem magyar vörösekkel próbálkozni (kivéve az átcímkézett Weninger akármit).

Borfoldrajz

A Ráspi 2009-es Shírazt már próbáltad? Az is egy életre szóló élmény! Igazi Hermitage amiben vannak ausztrál vonások. Sajna a pincészetben elfogyott, már maximum a vinotékékban lehet felfedezni. Nagyon nagy bor. A 2011-es sem rossz példány de egy vékonyabb változata.