Menü
Rövid URL

Grál Borpince Kadarka 2016

Gr%c3%a1l kadarka

Nehéz dió a jó kadarka, ritkán sikerül tökéletes alapanyagot szüretelni. Bár lehet, hogy csak sokkal nagyobb odafigyelést igényel, ami végső esetben a fürtben berohadó szemek egyesével való kiszedegetését jelenti. Ez a folyamat minimum lehajlásra, bakművelés esetén egyenesen térdre kényszeríti a gazdát, és ki szeret manapság térdelni. Mucsi Zalán évről-évre megteszi, és az eredmény őt igazolja. 2016-ban is hetest dobott a fajtával.

Kis terület, mindössze párszáz tőke, 1 x 1-es térállás, bakművelés, öreg tőkék és második éve termő P-13-as klónok termése. A sokadik töltésű kishordó nem hagy nyomot az illatán, a gyümölcsök elsöprő erővel törnek ki a pohárból: málna, ribizli, cseresznye, meggy, a fajta fűszereivel együtt. Semmi nehézkesség, arányos, elegáns és törékeny szerkezet, veszedelmesen itatja magát, miközben kellően tartalmas is. A gyümölcsök végtelen játékával búcsúzik.

Értékelés: 14 pont.
Ár: 4.600 Ft.
Vételként: Nem olcsó, de a húsz eurós burgundiakkal könnyedén veszi fel a versenyt, az év végi toplistámon bérelt helye van.
Zárás: parafa.
Alkoholtartalom: 12,0%.

13 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

szergo

Köszi a leírást, ezt tuti beszerzem. Maurer 2015-ös The Collective kadarkáját esetleg kóstoltad már?Az ára eléggé riasztó, de mint kadarka rajongó érdekel nagyon.

sweetsole

@szergo: Utoljára a 2013-as Collective Nagy Krisztus kadarkát kóstoltam, az nem győzött meg. Tervben van a 15-ös, de egyelőre elriasztott az ára.

HattoriHanzo

@sweetsole; szergo: azért csak egy olyan borról beszélünk a 15-ös Collective kapcsán, ami bezárásáig a Noma borlapján is szerepelt. Ehhez mérten a jelenlegi ~5.600Ft-os webshopos ár nem annyira riasztó.

szergo

@HattoriHanzo: Ennyiért bármikor megvenném én is. Én 7 ezer ft felett tudom az árát Magyarországon. Linknek én is örülnék.

HattoriHanzo

@szergo, nem nagyon értem, vagy elbeszélünk egymás mellett. :)
A linkelt oldalon a webshopos ára 5.567Ft a tárgyalt bornak (Maurer Collective Kadarka 2015)
Nyilván ehhez hozzájön az, hogy ha 25k/30k (Budapest/vidék) alatt rendelsz, akkor postaköltség terhel - de ez mindenhol így van. Mondjuk én magamból indultam ki. Neten csak úgy szoktam rendelni, hogy nagyobb tételt vásárolok, pont azért, hogy a szállítás kapcsán ne húzzanak meg egy palack bor árával. Szóval ebben az esetben de, ennyi az ára.

szergo

@HattoriHanzo:Vagy nàlam rossz valami,vagy nem ismerem a szàmokat😃.De nàlam a linknél 7070 Ft jelenik meg webshopok àrként.7680 még a bolti àr.

Hapci

@HattoriHanzo:
Ölég buta lenne a Radován, ha olcsóbban adná onlány, mint aki beballag a boltjába és nagy tételben vásárol (- 8%), tehát valami speciális gebasz van nálad.

loading

@Hapci: egy haverommal ugyanezt játszottuk egy másik bornál: neki 20%-kal kisebb ár jelent meg, mint nekem. Vagy nem jól tesztelték a rendszert, vagy nekik van speciális diszkontjuk.
Valaki rendelhetne, hogy kiderüljön mi van a háttérben. Vagy szóljon Radovánnak.

HattoriHanzo

@loading: írtam nekik, csatolva egy printscreent. Ha hibás a rendszer, akkor így nyilván nem rendelek.