Menü
Rövid URL

Elolasztalanították - Laposa Rizling2 2016

Laposa rizling2
Pedig ott van, hogy rajnai

Sok évvel ezelőtt kaptam egy dörgedelmes leteremtést Laposa Bencétől, aki egy negatív krtikámból kiindulva arra a következtetésre jutott, hogy valamilyen ellenük folytatott lejárató kampány aktivistája vagyok. Azóta szerencsémre csak elég vagy nagyon jó bort kóstoltam tőlük (és egy kiemelkedőt is, a 2014-es Olaszrizling Válogatást). Legutóbb a 2015-ös Pinójuk kapcsán azt írtam, hogy „Laposa Zsófia és Bence biztos szakmai tudással és jó stílusérzékkel dolgoznak. Évek óta minden boruk elég jó, és soha nem átlag alatti”. Miután az előbb erre is rátettem egy lapáttal, a teljes körű rehabilitációm talán már nem késhet soká.

Az erőltetett poénkodást lezárva, a Rizling2 remek bor, még ha nem is az, aminek ittam. Én ugyanis abban a hitben éltem, hogy ez egy Bussay Esküvé, Szeremley Szemelt típusú olasz-rajnai házasítás. Annak is indult - talán éppen egy évtizede -, de mára 100 százalék rajnai rizling lett belőle.

Hordót nem látott, de ebből inkább németes precizitás adódik, semmint reduktív vulgaritás. Vonzó, elegáns, élénk illat, ananászos, citromfüves, zöldfűszeres jegyekkel. Fiatalsága ellenére már most összetettnek mondható. A korty ízes, szaftos, szép ívvel és jó szerkezettel. Viszonylag tömör és kellően lendületes. A megnyerő gyümölcsösséget fűszeres, fanyar jegyek teszik izgalmassá. Hosszú, zamatos lecsengés. Újabb cáfolata annak, hogy 2016-tól nem sokat remélhetünk.

13 pont és jó vétel 10 euróért

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.