Menü
Rövid URL

Élményrozé – DeMorgenzon 2016

Demorgenzonrose2016

Meglehet, hogy életem első dél-afrikai rozéja. Elképzelésem sincs, hogy ez a műfaj is nemzeti szinten erősség-e – hasonlóan a fehérhez –, vagy csak a kedvenc pincém nem képes cserbenhagyni, de ez magasra teszi a lécet.

Valamiért az a képzet élt bennem, hogy cabernet-alapú (nyilván mert Stellenboschban járunk), de hogy gyanúsan nem olyan volt, utánanéztem az összetételnek: grenache, syrah és mourvedre. Akár provanszi is lehetne. Kifinomultságra is. A rozés könnyedség határain belül marad, mégis feltűnően borszerűbb a sokaságnál. Elegáns az illat, finoman adagolva eper, champagne-os krémesség sejlik fel benne. Kóstolva áttetsző, gömbölyű és gördülékeny, de mégiscsak mélyebb, feszesebb, strukturáltabb, mint amire számítottam – biztosra veszem, hogy nem egy szezonra szól. Fineszes, komoly rozé, nagyon tetszik; jobb nem is került még elém ebben a szezonban (bár bevallom, nem is merészkedtem még el addig árban, mint Alföldi Merlot).

Verdikt: szép, érdekes, élmezőnybeli rozé, 12 pont (88/100).
Ár: 10 euró, wein-deko.de webshop.
Vételként: kiváló, még szállítással is. Az évjárat azonban már kifutott, 2017-est kapni.
Ajánlott fogyasztási ablak: most, vagy akár egy év múlva. Ha több palackom lenne, kíváncsiságból eltennék néhányat 2-3 évre.
Alkoholtartalom: 13,5%.
Zárás: csavarzár.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.