Menü
Rövid URL

Egy szicíliai Ausztráliából - Hither & Yon Nero d'Avola 2015

Hitherandyonnerodavola2015 (1)
Fotó: winerepublic.com.au

Amikor azt hiszed, hogy már nem igazán tud meglepni egy bor illata... akkor jön egy ausztrál nero d'avola és megszeppensz. Nem azért, mert kénmentes, vagy egyéb hanyagság okán rég elfeledett borhibát próbál újdonságként eladni, hanem mert tényleg mindentől elüt, amivel eddig találkoztál. Varázslatos aromát áraszt - némi tanakodás után fenyőt, bazsalikomot, epret és talán görögdinnyét neveznék meg fő motívumokként. Még ausztrálnak is nagyon egzotikus, véletlenül sem a jellemző, mentolos fekete ribizlis shiraz vonalon mozog. Ami a sztárságtól elválasztja, az a korty: játékos, nem erőltetett, de valahogy hiába nem diszharmonikus vagy feltűnően savas, valamiféle gördülékenység mégis hiányzik belőle, amit én előítéletektől hajtva - és meglehet, hogy alaptalanul - a savpótlás számlájára írnék. Élménynek így is nagy, nem győztem betelni a szagolgatásával. Kompromisszumos 13 pont, 23,5 (apell.de) euróért sem bántam meg, hogy megvettem (most éppen akciós, 18,5-ért).

5 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

jgabi

Meg szeretném rendelni, de a megadott linken úgy látom, hogy nem szállítanak Magyarországra. Tudnának segíteni, hol tudnék szerezni egy palackkal?

emoss

Engem az érdekel, hogy mi alapján rendelsz meg egy ilyen erősen közép-áras bort? Mi fog meg benne, hogy a nero d'avola mellett ausztrál, vagy valami más?

octopus

@jgabi: de, szállítanak, 18 palackig 27,18 euró a szálitás. Én speciel elküldtem nekik emailben (mail@apell.de), hogy miket kérnék, ez alapján kiállították a számlát és megadták a banki részleteket, oda utaltam (például Transferwise-zal ez egyszerű és olcsó - biztos létezik más hasonló külföldre utalós szolgáltatás is, ez nekem bevált). A német kereskedők gyakorlatilag minden esetben készségesen válaszolnak, érdemes próbálkozni, még ha az oldal nem is tünteti fel Magyarországot, mint szállítási cél. Számtalan ilyen webshopból

A termelő egyébként afféle újhullámos, nem vagyok biztos benne, hogy Európában máshol kapni lehet.

octopus

@emoss: borban Ausztrália-rajongó vagyok, követek néhány ottani blogot is, vadászom az egyedibb boraikra. Erről a pincéről is olvastam már jókat.