Menü
Rövid URL

Dacol a korral

Homonna birtokbor f h 2009

Sokáig gondolkodtam, hogy érdemes-e írni-e egy olyan borról, ami régóta nem kapható, de mivel az első napon nagyon tetszett, a szószaporítás mellett döntöttem. Homonna Attila az elsők között volt, akik furmintból és hárslevelűből készítették el száraz birtokborukat. Egyedi stílusa a madárkás, apró fürtű, öreg tőkéken alapszik, borai jól közvetítik a termőhely ásványosságát, a korai szüret magasabb savú, szikár, férfias jelleget kölcsönöz, és tapasztalataim szerint szépen érnek.

Homonna Birtokbor Furmint-Hárslevelű 2009

Bontáskor szinte kiugrik a pohárból. Az illat Heymann-Löwenstein borokat idézően petrolos, gumis, bakelites, aztán néhány perces pörgetés után átveszik az uralmat a gyümölcsök: barack és körte, trópusi gyümölcsök, ananász, és mangó, ráadásként ásványos, sós jegyek. Nehéz betelni vele. A savak szépen lekerekedtek, a korty finoman krémes, mégis lendületes, kitölti a száj minden szegletét, körtés, barackos gyümölcsök táncolnak körbe a nyelven. A lecsengésben kis cseresség zavar be, de a döntő szó a terroiré, eszement sós a vége. A meleg évjárat ellenére nem lapos, mindene a helyén, gömbölyű történet, öröm az első pillanattól kezdve, az utolsó kortyig. Megdobbantotta a szívem. 14 pont (91/100)

Az üveg nagy részét kisebb üvegekbe töltve eltettem másnapra, de addigra sajnos eltűnt a varázs. A kukorica átvette az uralmat, a korty kiürült, a színek fakóvá váltak. Aki birtokol belőle, bontsa bátran, nem hiszem, hogy szebb lesz.

[sweetsole]

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.