Menü
Rövid URL

Currus Lélekvándor 2015

Curruslelekvandor2015

Valami készülődik Neszmélyen. A kritikus tömeget már elérte az ambiciózus termelők száma – mi sem jelzi ezt jobban, mint az első alkalommal megrendezett, kollektív borvidéki évjárat-bemutató márciusban –, és feltűnt a színen néhány olyan bor, melyek messze túlmutatnak a helyben uralkodó reduktív fajtabor paradigmán.

Jelen történet mögött bizonyos Maller Zsolt áll, illetve az ő kis borászata, a Currus. Nem irsait és sauvignon blanc-t termeszt, hanem furmintot és régi magyar fajtákat, és ezeket még képes össze is házasítani (az egyszeri neszmélyi termelő ezen a ponton már keresztet vet, de hogy kicsit messzebbre menjünk, a badacsonyi is).

A Lélekvándor pont ilyen bor. Bálint, juhfark és sárfehér alkotja, és ennek megfelelően kellően megfoghatatlan is. Sokrétű, kifejezetten tartalmas és zamatos, ugyanakkor inkább elegáns, mint behízelgő. És ez a karakter... úgy igazán semmire sem hasonlít, amivel eddig találkoztam. Az összkép szőlős és friss, villanásnyi Haribóval és fehérrépával, a sava lendületes, a hordó hatása meg talán csak a krémesebb textúrában köszön vissza. Elég nagyvonalú, ami az aromákat illeti, de nem erőlködik a koncentráción. Finesznek, utóíznek sincs híján, de leginkább az egyediségét emelném ki.

Értékelés: izgalmas, szép bor (12 pont, 88/100).
Ár: 3190 Ft (Borfalu Bortéka).
Vételként: best buy.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.