Menü
Rövid URL

Christian Tschida Himmel auf Erden Rosé 2015

Tschida

Januárban a pince kékfrankosa levett a lábamról, ez a rendhagyó cabernet franc rozé viszont nem varázsolt el. Egy éves hordós érleléssel készült, szüretlen, naturális csoda, élő anyag. Olyannyira, hogy a palackban beerjedt, akár egy erjedő murci is lehetne. Ettől kezdve a pontozás szinte értelmét veszti, hemzseg a hibáktól, de mégis el lehet veszni bujaságában.

Nem volt szerelem első látásra, megosztó bor. Érezhetően minimál kénes, lappangó brettel, pattintott köves redukcióval, és hogy valami szépet is említsünk halványan eper és meggy vegyül a képbe. Ízében aztán sokkal több a gyümölcs, egyedi és izgalmas, az utóerjedés miatt keletkezett apró buborékok könnyűvé teszik, a lecsengésbe a gyümölcsök mellé enyhe cseresség társul. Széles hőmérséklet-tartományban fogyasztható, jól behűtve habzóboros könnyedsége, melegedve a funky varázsa csúcsosodik ki.

Értékelés: Elfogadom, ha valaki hibásnak tartja, én találtam benne egyediséget és élvezeti értéket. Nyitottság függvényében T - 10 pont.
Ár: 22,0 €
Vételként: Csak elvakult krőzusoknak ajánlott, akik tisztában vannak a natural funky rejtelmeivel, de inkább egy palack ebből, mint egy karton jól megkomponált tutti-frutti. Persze ennyit nem adnék érte, féláron viszont vevő lennék rá.
Zárás: parafa.
Alkoholtartalom: 12%.

1 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.