Menü
Rövid URL

Büdzsévörös Szekszárdról: Szeleshát K2 Kékfrankos 2015

Szeleshatk2 2015

A leépített franciaboros kollekció óta kiábrándultan szemlélem a Lidl italosztályának polcait, de hébe-hóba azért megakad a szemem valamin. Szeleshát borral még nem találkoztam itt - ami azt illeti máshol se nagyon, egy jó ideje. Noha meglehet, hogy Szekszárd egyik legpotensebb birtokán is új szelek fújnak (elnézést, nem bírtam kihagyni), legalábbis ha ebből a K2-ből indulok ki. A megzabolázott hordó nem feltétlen jutott eddig eszembe a pince kapcsán.

Mi tetszik benne? A transzparencia: hogy sem borhiba, sem smink nem fedi. A szekszárdiasan gömbölyded, kedves korty, ami ugyanakkor nem gejl vagy újvilágias. A remek fogyaszhatóság, ami ebből következik. Pedig a gyógynövényes, kissé éretlennek ható illat után szikárabb borra számítottam.

Mi zavar? Semmi nem igazán. Nem egy bonyolult tétel, viszont éppen abban erős, ami talán a legfontosabb egy ilyen árú bornál: jó inni.

Értékelés: jól elkészített, remek hétköznapi vörös. 10 pont (85/100)
Ár: 1800 Ft, ha jól emlékszem (Lidl).
Vételnek: ajánlott. Tartok tőle, hogy nincs erős konkurenciája itthon.
Alkoholtartalom: 13%.
Zárás: csavarzár.

12 hozzászólás

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.

loading

@octopus: Valamiért azt gondolom, hogy Herczeg Ágnes az oka a Lidl választékmódosulásának. Én sem örülök a módosulásnak, az ízlésemtől eltérő a választék manapság. De nem is vagyok nagy kadarka és furmint rajongó....

fanyuvofeherlofia

Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Súlyos csalódás a Lidl borkínálata, tavaly karácsony óta.
Eddig azt hittük csak vidéken.

emoss

A "lidiben" az en szam izlese/penztarcam/ertekrendem szerint nem lehet bort kapni.
A borrol: mindig finom, mindig szaftos, most eppen kicsit vekonyabb a test de mindig ar-ertek bajnok es stabilan jo vetel.

fer888

Most is van pár jobb a lidiben, de igen. egyre kevesebb. Bár addig sem értettem itt vidéken hogy adták el eddig, de én örültem nagyon akkoriban. Most már elég lecsökkent a mennyisége a választéknak, ami van sem az igazi.

labruska

@octopus Köszönöm az írást! 3 napja kortyolgatom ezt a remek kékfrankost, tényleg nagyon eltalálták.

hetfejutannin

Csatlakozom az előttem szólóhoz: vettem belőle próba-palackkal, aztán újabb kettőt.

Most már ott tartok, hogy kartonos beszerzést fontolgatok... minél több ilyet a polcokra! Amúgy a 2015-ös év a kékfrankos évének tűnik: ez a bor, Szent Donát Magma, Konyári alap - kapásból, amit tetszett.

Ha van kapacitás és kedv a nyájas szerzők részéről, egy 2015-ös kékfrankos szondát meg lehet fújni.

hetfejutannin

@octopus: Köszönöm, a leírásod és az ár alapján mindenképpen megér egy próbát!